Sistersinwonderl

Een voedingscoach

voedingscoach

Als jij je voeding en eetpatroon moet aanpassen en je krijgt dit niet voor elkaar of weet niet waar je aan moet beginnen dan kan je de hulp inschakelen van een voedingscoach. Dit soort coaches kunnen jou goed begeleiden met je voeding en hebben dan ook veel ervaring en weten dan ook veel over voeding en wat er allemaal wel en niet goed voor jou is. Als je bijvoorbeeld een hart- of vaatziekte hebt en je moet van de dokter een speciaal dieet volgen dan kan een coach jou begeleiden hierin en ervoor zorgen dat jij de voedingsstoffen die je binnen moet krijgen wel krijgt zonder de slechte voedingsstoffen. Een coach voor voeding is dan ook vaak erg behulpzaam voor mensen die willen afvallen of juist willen aankomen. Door de ervaring die de meeste hebben kunnen ze je ook vaak lekkere en goede recepten geven die wel gezond zijn, hierdoor is je dieet niet saai en blijft het ook nieuw. Een coach kan je alleen begeleiden en er zou dan ook altijd zelf mee moeten werken, als jij alsnog elke avond een zak chips opeet dan heeft het weinig nut. Je moet dan ook openstaan voor veranderingen. 

 

Stok achter de deur 

Een van de redenen waarom een voedingscoach erg behulpzaam is en ook vaak goed werkt is omdat je dan een stok achter de deur hebt. Een coach is dan ook vaak erg persoonlijk en in het traject heb je dan ook veel contact met elkaar. Als je dan een keer de mist in gaat gaat de coach je gelijk begeleiden zodat dit niet elke keer gebeurt. Omdat het traject erg persoonlijk is en je veel nieuwe dingen krijgt te weten zou je als cliënt dan ook veel leren over voeding en de voorwaarden van bepaalde soorten voeding. Hierdoor wordt een voedingscoach steeds meer gebruikt bij mensen die willen afvallen maar een extra stok achter de deur moeten hebben. 

 

Voor wie?

Een voedingscoach is er dus om jou te helpen naar een beter voedingspatroon en betere lifestyle, maar voor wie is zo’n coach nou? In de meeste gevallen zou je een coach voor voeding zien in: de sportwereld, mensen met bepaalde ziektes, mensen die willen afvallen maar ook bijvoorbeeld mensen met een aandoening waardoor ze geen gluten of juist geen zuivel mogen eten. Iedereen kan een coach voor voeding inhuren en gebruik maken van de diensten die ze bieden.

Een voedingscoach

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top