Sistersinwonderl

Alles wat je moet weten over bindweefselmassage en oedeemtherapie

Bindweefselmassage Breda

Iedere fysiotherapie praktijk biedt andere soorten behandelingen aan. Een van deze behandelingen die mogelijk toegepast kan worden is Bindweefselmassage Breda . Een ander voorbeeld van een mogelijke behandeling is oedeemtherapie Breda. Beide behandelingen hebben een toepassing op het weefsel. Een lichaam bestaat niet alleen uit botten, spieren, organen en bloedvaten. Dit wordt soms nog weleens vergeten. De bindweefsellaag zorgt ervoor dat je lichaam soepel en optimaal kan bewegen. Als er zich hier problemen voordoen dan kan dit stijfheid, pijn en bewegingsbeperkingen veroorzaken.

Bindweefselmassage

Als je een bestraling hebt ondergaan dan kunnen hierna vervelende klachten ontstaan. Het bindweefsel kan door de bestraling beschadigd zijn geraakt en het gevolg is dat je bijvoorbeeld je arm minder goed kan optillen of er zijn harde plekken in het bestralingsgebied ontstaan. Dit zijn verklevingen van het bindweefsel. Door middel van een bindweefselmassage worden deze verklevingen verminderd zodat je weer meer bewegingsvrijheid ervaart en minder pijn hebt. Bij littekens komt ditzelfde voor. Het litteken zal niet verdwijnen, maar het litteken wordt wel soepeler en mooier. Er wordt een combinatie gebruikt van een bindweefsel massage met tapen.

Oedeemtherapie

Als je last hebt van vochtophopingen in je weefsel dan kan dit zorgen voor vervelende klachten. De oorzaken zijn vaak een ongeval, operatie, chemotherapie, bestraling of medicatie. Het is belangrijk om zo snel mogelijk de toename van het oedeem te beperken. Hierdoor kan je een infectie en beschadigingen van het weefsel voorkomen. Je kan een zwaar gevoel ervaren in je armen of benen door een oedeem. Tevens kan het zorgen voor beknellingen van kleding of sieraden. In het dagelijkse leven kan je hier veel last van ondervinden. Een van de belangrijkste klachten is stijfheid. Hierdoor ben je een stuk minder mobiel. Naast oedeemtherapie, ook wel lymfe drainage genoemd, zijn er vele andere ondersteunende manieren om te helpen om je oedeem te verminderen. Voorbeelden hiervan zijn medical taping, ademhalingsoefeningen, oefentherapie en therapeutische kousen.

Alles wat je moet weten over bindweefselmassage en oedeemtherapie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top