Sistersinwonderl

Wat er komt kijken bij een bouwaanvraag

Bouwaanvraag

Er komt veel kijken bij het bouwproces waarvan de bouwaanvraag een onderdeel is. Het begint allemaal met een idee, waarvan de plannen in de bouwaanvraag worden opgenomen en waarmee de bouwvergunning bij de gemeente wordt gevraagd. Een ieder die hiermee aan de slag gaat, krijgt te maken met veel teken-, reken- en regelwerk. Wat een bouwaanvraag inhoudt, wanneer u één en ander allemaal zelf kunt doen of welke hulp u hierbij kunt vragen, leest u hieronder in deze blog.

Wat is een bouwaanvraag?

Een bouwaanvraag is een volledige beschrijving van het (ver)bouw- en/of renovatiewerk dat u wilt gaan uitvoeren. Alles over het te maken (ver)bouw- en/of renovatiewerk is hierin opgenomen. Het is veelomvattend en houdt naast de keuze van het materiaal en de voorwaarden van de uitvoering ook de datum van oplevering en de prijs van de belangrijke voorwaarden en voorschriften in. Wanneer alle uitgewerkte plannen in de bouwaanvraag zijn opgenomen, kan deze bij de gemeente ingediend en de bouwvergunning aangevraagd worden.

Wanneer vraagt u hulp bij het bouwproces?

U kunt hulp vragen bij het bouwproces als u meer van plan bent dan het bouwen van een klein tuinhuisje, het neerzetten van een afscheiding of het plaatsen van een dakkapel aan de achterkant van uw huis. Voor deze kleinere bouwprojecten heeft u namelijk geen vergunning nodig. Wanneer u (ver)bouwplannen heeft op het gebied van nieuwbouw, verbouw en/of renovatie dan kunt u daarmee terecht bij een bouw en advies bedrijf. Dat u bij het hele traject kan helpen en ondersteunen bij alles wat er bij het bouwproces komt kijken. Zoals bij het maken van de bouw- en bestektekeningen en de berekeningen, het opstellen van de (veiligheid)voorschriften en het toetsen van het bouwbesluit. Als ook bij het samenvatten van uw ideeën en uitgangspunten in een zogeheten programma van eisen. Wanneer uw uitgewerkte plannen zijn opgenomen in de bouwaanvraag, kunt u daarmee naar de gemeente voor het aanvragen van de bouwvergunning. Waarmee in geval van gebruikmaking van de ervaring van een advies en bouw bedrijf succes is gegarandeerd.

Wat er komt kijken bij een bouwaanvraag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top