Sistersinwonderl

Stalen kozijnen voor de omranding van ramen en ruiten

Stalen kozijnen

Eerder waren stalen kozijnen erg in trek onder rijkere mensen die graag stevig materiaal wilden voor hun woning. In die tijd bestonden kunststof kozijnen nog niet en hout had een minder lange levensduur ten opzichte van kunststof. Dit is de reden waarom veel mensen in die tijd voor stalen kozijnen kozen. Toen de kunststof kozijnen op de markt kwamen, gingen steeds meer mensen voor die variant.

Nu beginnen stalen kozijnen weer populairder te worden.  Dit komt waarschijnlijk omdat staal past bij de stijl van moderne woningen. Ook zijn ze in prijs gedaald in vergelijking met vroeger.

 

Kenmerken van stalen kozijnen

Staal geeft de kozijnen een uniek uiterlijk. Je krijgt een andere indruk dan kozijnen die van hout of kunststof zijn gemaakt. Verder zijn ze onderhoudsarm doordat je er niet snel gebruikssporen op terugziet. Meestal gaan stalen kozijnen zo’n 50 jaar mee. Vaak is het voldoende als je de stalen kozijn ongeveer een keer per jaar van onderhoud voorziet.

Stalen kozijnen kun je in verschillende kleuren laten maken. Zo kan er een coating of een laklaag worden aangebracht.

 

 

Functie van kozijnen

Kozijnen hebben een essentiële functie binnen je woning. Ze maken het namelijk mogelijk dat er licht en lucht in je woning komt. Verder zorgt een kozijn ook voor isolatie van je woning. Dit kan een behoorlijke besparing op je energierekening opleveren. Dit komt omdat er minder warmte je woning verlaat en je dus ook minder hoeft te stoken.

Verder zorgen kozijnen ervoor dat een raam en de ruit op zijn plaats blijft zitten. Wanneer je eenmaal een kozijn hebt uitgekozen kun je het raam daarop afstemmen. Als je het belangrijk vindt om regelmatig te ventileren kun je kiezen voor een draai-kiepraam. Waarschijnlijk verschilt het type raam dat je voor de woonkamer in gedachten hebt van het raampje in het toilet. Het is van belang om dit eerst te hebben uitgedacht voordat je kozijnen gaat uitkiezen.

Stalen kozijnen voor de omranding van ramen en ruiten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top