Sistersinwonderl

Energetische therapie herstelt je energiestromen

Energetische therapie

In vergelijking met andere zorgsectoren werken energetische behandelings- en revalidatiemethoden vanuit een ander perspectief van mensen en instrumenten. Deze therapeuten geloven dat we omgeven zijn door subtiele energievelden. Onze groeistructuur stuurt meerdere cellulaire processen aan vanuit een hoger energieniveau. De meest gebruikelijke behandelmethode is het bewerken en- of corrigeren met de hand van subtiele energetische gebieden of het overbrengen van “genezende” energie. Door energietekorten regelmatig aan te vullen of overtollige energie te verwijderen, ontstaat er een evenwichtstoestand. Dit evenwicht verbetert je lichamelijke als je geestelijke gezondheid.

Geblokkeerde energiestromen

De energiestroom kan om verschillende mentale en- of fysieke redenen worden geblokkeerd. De chakra’s draaien dan maar op de helft van hun kracht of zijn geblokkeerd. Geblokkeerde energie kan leiden tot vervreemding, verlies van contact en een lager zelfbeeld en zelfbewustzijn. Het remt de weldaden van het leven en het vermogen om lief te hebben. Bovendien kan iedereen reageren en zichzelf beschermen tegen pijn door negatieve gevoelens en sociale aanpassing. Zo creëer je een beschermend masker pijn weerstaat. De therapeut zoekt naar obstakels in de holistische benadering. Hij behandelt mensen als geheel. Lichaam, geest en ziel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De therapeut probeert je blokkering op te heffen door energie via de handen naar de locatie van de blokkering te sturen. Dat gaat vaak gepaard met diepgaande gesprekken.

Een energetische behandeling bij welke klachten?

Een energetische therapie kan het genezingsproces van heel wat gezondheidsproblemen aanzienlijk verkorten. Ze wil de klassieke geneeskunde zeker niet vervangen, wél aanvullen. Met deze klachten hun je naar de energetische therapeut:

 • Angst, faalangst Stress, overbelasting en burn-out
 • Gewichtsproblemen
 • Pijn en chronische pijn
 • Vermoeidheid
 • Slaapproblemen
 • Paniekaanvallen
 • Agressiviteit en woede
 • Hypergevoeligheid
 • Traumabeheer
 • Rouw- en verliesafhandeling
 • Identiteitsproblemen
 • Laag zelfbeeld
 • Gebrek aan zelfvertrouwen
 • Persoonlijkheidsprobleem

Een energetische behandeling duurt gemiddeld tussen de 45 minuten en een uur. De eerste verbeteringen zijn merkbaar na drie sessies. Daarna beoordeelt de therapeut of er extra behandelingen nodig zijn. De energetische therapie wordt vaak preventief gecombineerd met magnetisatie. Om hun energiebalans in evenwicht te houden komen patiënten regelmatig naar de energietherapeut terug.

Energetische therapie herstelt je energiestromen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top